Tromsø på nett
itromso.net

Interessert i historie eller kultur om og for Tromsø?


Da finner du sannsynligvis noen interessante lenker på denne siden.

Forsiden
.
Aviser
Barn og unge
Bil
Bilder
Bilforhandlere
Bilutleie
Bokhandlere
Bolig
Bransjer
Bruktbiler
Bussruter
Bøker
Båt
Båtruter
Camping
Eiendomsmeglere
Elektrobutikker
Fergeruter
Flybilletter
Friluftsliv
Historie og kultur
Hobby og fritid
Hotell
Hurtigbåtruter
Interiørbutikker
Jobb
Kart og geografi
Klubber
Lag og foreninger
Ledige stillinger
Leiebil
Mat og drikke
MC
Motor
Møbler
Natur
Nyheter
Næringsliv
Offentlige etater
Opplevelser
Oppslagsverk
Overnatting
Reise
Reisebyrå
Rutetider
Severdigheter
Slektsforskning
Ting å gjøre
Togtider
Turistinformasjon
Utdanning
Været
Webkameraer
.

Statsarkivet i Tromsø

"Statsarkivet i Tromsø ble etablert i 1987 og flyttet inn i nytt bygg på universitetsområdet i 1988. Forløperen var Statsarkivkontoret i Tromsø, etablert i 1952."

Friis sitt etnografiske kart

I dette prosjektet er det blitt digitalisert tre kartserier, i alt 22 kartblad, som viser etnisitet og språkferdighet i Nord-Norge i siste halvdel av 1800-tallet.

Slektsforskning Tromsø

imgOversikt over slektsressurser for Tromsø og omegn. Har du slekt som stammer fra Tromsø kan denne siden være verdt et besøk.

komme seg til

visittromso har laget en oversikt over hvordan man kommer seg til noen av Tromsøs mest populære severdigheter og attraksjoner. Blandt disse er Nordnorsk Kunstmuseum.

Tromsø Forsvarsmuseum

pic"Tromsø Forsvarsmuseum ble stiftet i 1993. Museumet drives av forsvarsrelaterte foreninger i Tromsø kommune. Formålet er å ivareta Forsvarets historie i kommunen med vekt på 2. verdenskrig."

Tromsøysund Bygdebok

picBygdebok på dugnad? Galskap og tøv, eller?

Fredning av Skattøra flystasjon

"Byrådet har bestemt seg for å følge Troms fylkeskommunes forslag om å frede Skattøra flystasjon." iTromsø informerer.

Tromsdalen fangeleir

I 1942 ble Tromsdalen fangeleir bygget på Krøkebærsletta på fastlandet, like øst for Tromsøya og det som den gang utgjorde Tromsø by. Arkivverket presenterer (et stykke ned på sida).

Lesernes 17. mai

iTromsø har fått bilder fra nasjonaldagen 2012 fra leserne.

Arctandria Tromsø kystlag

Forening stiftet for bevaring av nordnorske båttyper og kystmiljø. Arctandria er en forening for alle som er interessert i livet langs kysten, både på land og på sjøen.
.

Institutt for arkeologi, historie..

Instituttet ved UiT samlar fire profilerte, tradisjonsrike og beslekta fag under same tak: arkeologi, historie, religionsvitskap og teologi.

Nordnorsk kunstmuseum

I desember 2001 flyttet Nordnorsk Kunstmuseum til Sjøgata 1 på Prostneset i Tromsø sentrum.

Kirkebøker Tromsø og Karlsøy

Avskrift av gamle kirkebøker fra Tromsø og Karlsøy. Her finner du bl.a. avskrift av døpte i Tromsø kirke i perioden 1753 - 1770.

Tromsø Museum - Universitetsmuséet

Tromsø Museum er Nord-Norges eldste vitenskapelige institusjon, etablert i 1872. I 1976 ble museet en del av Universitetet i Tromsø.

Tromsø i litteraturen

picLitterære kilder om Tromsø. Utarbeidet av Universitetsbiblioteket.

Polarmuséet

picPolarmuseet var fra oppstarten av og fram til 1986 å regne som et *underbruk* av Arktisk Forening i Tromsø - en privat interesse-forening, med utspring fra det arktiske miljøet i Tromsø, med ishavsskippere og fangstfolk i spissen.

Ottar

picTidsskriftet er oppkalt etter den nordnorske høvdingen Ottar - "...Tromsø Museum... å formidle sin forskning til flest muligmennesker. Dette gjøres først og fremst gjennom... populærvitenskapelige tidsskrift "Ottar"."

Historie ved Universitetsbiblioteket

pic"Trenger du tips til hvilke databaser du bør bruke innen ditt fagområde?" Historie finner du et stykke ned på sida.

Registreringssentral for historiske data

picRikholdig kilde til historien. Forvaltes av Universitetet i Tromsø. Hovedformålet er å transkribere historiske kilder og gjøre disse tilgjengelig for forskning. Søk i folketellinger, kirkebøker og matrikkelen fra 1886

Registreringssentral for historiske data

picRikholdig kilde til historien. Forvaltes av Universitetet i Tromsø. Hovedformålet er å transkribere historiske kilder og gjøre disse tilgjengelig for forskning. Søk i folketellinger, kirkebøker og matrikkelen fra 1886

Tromsøs kultur og historie med lokale guider

"Denne turen er utført av Tromsø Friluftsenter. Denne turen ærer de som æres bør: havet, naturen, folket som har gått før oss, all den deilige fisken og dens historie."

KvenInfo

Begrepet kven har vært knyttet til folket som kom fra innlandet på Nordkalotten og ut til kysten av Troms og Finnmark på 17- og 1800-tallet. Privat websted om kvenminoriteten i Nord-Norge.

KvenInfo

Begrepet kven har vært knyttet til folket som kom fra innlandet på Nordkalotten og ut til kysten av Troms og Finnmark på 17- og 1800-tallet. Privat websted om kvenminoriteten i Nord-Norge.
 
Om tjenesten - Om personvern
Nord-Troms Web © 1999-2024